Een maand onderweg… in rare tijden!

Op 1 april 2020, iets meer dan een maand geleden dus, zag “Edwin Excelleert” het levenslicht.

Ik weet nog heel goed wanneer ik de definitieve beslissing nam om voor mezelf te beginnen. Het was op een met zonovergoten strand, op een paradijselijke locatie: Bonaire. Ik was er samen met mijn vrouw begin februari om even bij te tanken en rust te nemen, omdat er privé een hoop was gebeurd in korte tijd.

Rust geeft stof tot nadenken

En het rare is soms dat je dan ook daadwerkelijk “tot rust komt” – en je ook alle tijd hebt om écht langer, beter en dieper na te denken. Andere gesprekken voert. Zo kriebelde het al veel langer om “ooit eens misschien iets voor mezelf te gaan doen”, maar heb dat altijd opzijgeschoven. Totdat je beseft, om welke reden dan ook, dat je dingen moet doen waar je blij van wordt. En dat vervelende, ingrijpende situaties (ziekte, verdriet, maar juist ook heel veel geluk) je extra aan het denken zetten om kansen en mogelijkheden aan te grijpen.

Dus toen we op onze laatste avond in Bonaire op het punt kwamen “als je er zo blij van wordt en kansen ziet, waar wacht je dan nog op?” zei ik: “ik ga het doen ook… ik begin voor mezelf!”.

Starten in crisistijd

De maanden februari en maart heb ik gebruikt om op te starten en uiteraard – in goed overleg – afscheid te nemen van mijn werkgever Leferink Adviseurs. En daarna ging het snel. Want toen het “nieuws” over Edwin Excelleert mondjesmaat wereldkundig werd, kreeg ik heel veel positieve reacties. Dat doet je ontzettend goed, helemaal omdat niet heel veel later het gevreesde Corona-virus de kop op stak. En natuurlijk brengt dat gelijk vraagtekens met zich mee. Voor mij - als net begonnen ZZP’er -, voor het MKB en voor veel andere ondernemers. Het zijn rare tijden… en ik begin pas net!

Ineens veel regels en vraagtekens

Uiteraard blijft het spannend de komende tijd, tuurlijk. Maar wat mogen we blij zijn met een verzorgingsstaat als de onze, waar (als voorbeeld) ZZP-ers gebruik kunnen maken van allerlei regelingen. Meteen toen deze mogelijkheid zich voordeed, kreeg ik veel vragen van klanten hierover. Hoe werkt dat precies en waar heb je recht op? Heel begrijpelijk!

Hoe raar het misschien ook mag klinken: in deze crisistijd, waarbij er veel vragen op ondernemers afkomen, weet ik weer waarom ik voor mezelf begonnen ben. Ik krijg enorm veel energie van “ondernemers écht verder helpen & adviseren”, juist nu, in deze tijden.

Dus toen ik deze week een klant aan de telefoon had met woorden als “nu kan ik weer even rustig slapen” dan weet ik waar ik het voor doe: iemand écht verder helpen en er zelf blij van worden. En de keuze om voor mezelf te beginnen, Edwin Excelleert te starten, de juiste is geweest!

Kun je ook wat hulp gebruiken?

Ben (of ken) je een ondernemer die ook wat hulp kan gebruiken voor vragen over bijvoorbeeld Corona-maatregelen? Neem gerust contact met me op!


De blauwe envelop… help!

De blauwe envelop… help! De titel van deze blog verraadt al waar ik het over [meer lezen]

December: de tijd van overstappen?

De blauwe envelop… help! De titel van deze blog verraadt al waar ik het over [meer lezen]

Profiteren kun je leren – dit jaar nog!

Profiteren kun je leren - dit jaar nog!Langzaamaan gaan we richting het einde van 2020. [meer lezen]

Erfenis of ergernis? Wees op tijd!

Erfenis of ergernis? Wees op tijd!Nu ik deze blog schrijf, hebben we de persconferentie over [meer lezen]

Zakelijk of privé?

Zakelijk of privé?Bij het schrijven van deze blog, leven we eind augustus. De scholen zijn [meer lezen]

Van belasting naar bevrijding

Van belasting naar bevrijdingBelasting. Bij het woord alleen al, krijgen veel mensen al een vieze [meer lezen]