Van belasting naar bevrijding

Belasting. Bij het woord alleen al, krijgen veel mensen al een vieze smaak in de mond. En dat begrijp ik ergens wel: het zijn nou niet de meest leuke dingen waarmee je bezig wilt zijn. Maar toch krijgt iedereen er vroeg of laat mee te maken, ook al heb je gavere dingen waarmee je je kunt vermaken – zoals nu, in de vakantieperiode.

Belasting is er niet voor niets

Toch is het zo dat het woord “belasting” niet voor niets verzonnen is. De zwaarste schouders dragen de meeste lasten, dus voor laatstgenoemden is de belasting het zwaarste. Ik hoor er vaak geklaag over – en om eerlijk te zijn, dat snap ik. We hebben veel verschillende belastingtarieven in Nederland, waarbij 52% het hoogste is. Maar ook hier geldt dat wanneer het even wat minder gaat met ons land, met een onderneming, een persoon, etcetera, moeten we maar wat blij zijn dat we een goed belastingstelsel hebben. Hieruit worden veel zaken betaald. Helemaal nu, vanwege de Corona-crisis. Ik vertelde er in mijn vorige blog ook al over.

Voordelen voor particulieren

Wat de meeste mensen echter vaak niet weten (of willen weten) is dat er heel veel belastingvoordelen te behalen zijn, juist doordat we in Nederland heel veel (belasting)regelingen goed ingericht hebben. Dit kan nu klinken als “preken voor eigen parochie” – maar ik zeg het juist om mensen wakker te schudden. Je hebt vaak meer rechten dan je denkt, meer voordelen behalen dan je denkt.

Laatst nog had ik een klant die duizenden euro’s jarenlang heeft “laten liggen” doordat bepaalde toeslagen niet aangevraagd werden, terwijl de personen in kwestie daar wel recht op hadden. Ook dat soort zaken kan een belastingadviseur, ik dus, voor je uitzoeken. Dus toen ik deze klant blij kon maken met het nieuws dat er een behoorlijk geldbedrag vrij zou komen, kon de persoon in kwestie me niet vaak genoeg bedanken. Van belasting naar bevrijding, kun je wel stellen!

Wacht niet langer!

Wat ik daarmee eigenlijk wil zeggen? Nou, dat heel veel mensen zich niet (bewust) realiseren dat je met één kort gesprek met een belastingadviseur (of ik dat nou ben of iemand anders) zomaar heel veel voordelen kunt behalen. Voordelen waarvan je niet eens wist dat ze bestonden. Want of het nou gaat om verkoop van een huis, erfrecht bij overlijden, een zaak starten, een zaak of onderneming hebben, belastingaangifte(n) doen, ga zo maar door… het zijn allemaal werkzaamheden waarmee ik me dagelijks bezighoud. En als ik daarmee iemand écht verder kan helpen, voordelen inzichtelijk kan maken, is het dat waardoor mijn dag geslaagd is.

Dus… waar wacht je nog op? Als je nieuwsgierig bent naar welke voordelen ik voor je kan behalen, kun je hier contact met me opnemen. Ik hoor je graag!

De blauwe envelop… help!

De blauwe envelop… help! De titel van deze blog verraadt al waar ik het over [meer lezen]

December: de tijd van overstappen?

De blauwe envelop… help! De titel van deze blog verraadt al waar ik het over [meer lezen]

Profiteren kun je leren – dit jaar nog!

Profiteren kun je leren - dit jaar nog!Langzaamaan gaan we richting het einde van 2020. [meer lezen]

Erfenis of ergernis? Wees op tijd!

Erfenis of ergernis? Wees op tijd!Nu ik deze blog schrijf, hebben we de persconferentie over [meer lezen]

Zakelijk of privé?

Zakelijk of privé?Bij het schrijven van deze blog, leven we eind augustus. De scholen zijn [meer lezen]

Droogte? Sproeien mag, maar voorkom nattigheid

Droogte? Sproeien mag, maar voorkom nattigheidDe afgelopen jaren is het klimaat steeds verder veranderd. Daar [meer lezen]