MARIS Kopersbegeleiding bespaart tijd en geld
“Edwin Excelleert ontzorgt van A tot Z”

“Hoe ik de samenwerking met Edwin Excelleert ervaar? Hij is snel, proactief, scherp en sociaal.
Als ik hem iets vraag, komt het altijd goed. Hij ontzorgt me!”

Mariska Luttikhedde

“Waar moet ik beginnen? Er valt behoorlijk wat te vertellen sinds ik klant bij Edwin Excelleert!”. Het zijn de woorden van Mariska Luttikhedde, eigenaresse van MARIS Kopersbegeleiding.

Een contact kan op meerdere manieren ontstaan, helemaal als je uit hetzelfde dorp komt. Maar dat wil niet altijd zeggen dat je elkaar kent. Mariska: “In augustus 2020 zag ik een blog van Edwin voorbijkomen op LinkedIN door een gemeenschappelijke connectie, maar kende hem niet. Zijn blog ging over zakelijke- of privé-uitgaven. Ik werd door de inleidende tekst meteen getriggerd en na het lezen van de blog dacht ik meteen “ik neem eens contact met Edwin op”. En voor ik het wist zaten we met elkaar om tafel”.

Meteen rake vragen en oplossingen

Het eerste contact met Edwin voelde meteen goed. En dat niet alleen. “Hij stelde ‘rake’ vragen, luisterde oprecht naar wat ik te vertellen had. Hij kwam ook meteen met antwoorden die hout sneden, bijvoorbeeld over wat ik wel en niet kon meenemen als kosten in de zaak. En hij dacht meteen in oplossingen, zoals advies bij de aankoop van mijn huis. Hij zorgde er later voor dat alles kant en klaar aangeleverd kon worden richting de hypotheekverstrekker” vertelt Mariska

Totaalbeleving bij de eerste jaarrekening

De jaarrekening was ook meteen onderwerp van gesprek. Mariska gaf bij Edwin aan dat ze altijd één A4tje kreeg met daarop omzet, kosten en winst vermeld. Want ‘meer was volgens haar boekhouder niet nodig, omdat ze een eenmanszaak had’. Mariska: “Omdat boekhouden niet mijn expertise is, dacht ik “dat zal dan wel normaal zijn”. Maar na het gesprek met Edwin én de uitleg over zijn werkwijze, hoorde ik dat dat ook anders kon: een jaarrekening moet vooral veel inzicht geven. En daar hoort ook advies bij hoe je zaken anders kunt doen. Toen was ik al overtuigd genoeg om over te stappen”.

De eerste jaarrekening die Mariska kreeg van Edwin was dan ook totaal anders dan wat ze gewend was. “Het was niet alleen heel uitgebreid en in begrijpelijke ‘Jip & Janneke-taal’; er kwamen ook onderdelen voorbij waarvan ik dacht “hoe kan het dat mijn vorige boekhouder me hier nóóit op gewezen heeft?”. En daar kwam Edwin dus wél mee: hij is fiscaal onderlegd en dat merkte ik. Heel waardevol” geeft Mariska aan. En het zette haar ook aan het denken.

Tijd besparen en inzicht krijgen

Want niet-productieve uren kosten geld. In haar werk als kopersbegeleider is Mariska liever niet bezig met boekhouden. Mariska: “Alles wat me teveel tijd kost en voor mij niet-declarabele uren zijn, besteed ik het liefst uit aan derden. Edwin adviseerde me om te gaan werken met E-Boekhouden. Voorheen deed ik de facturatie in Excel: totaal niet handig en het kostte me ook veel tijd. Dat gebeurt nu in dit digitale boekhoudpakket én hij verzorgt nu ook de volledige facturatie voor mij.

Een ander voordeel van de overstap naar E-boekhouden is dat Edwin mee kan kijken, bijwerken en de BTW-aangifte kan doen. Én het geeft me inzicht: hoeveel BTW moet ik betalen aankomend kwartaal? Zijn alle verstuurde facturen al betaald door mijn klanten? Dat werkt fijn. Want hoe meer mijn bedrijf groeit, hoe meer facturen er uitstaan en dan is overzicht belangrijk. Ook is de boekhouding gewoon op orde nu; geen verrassingen met hoge belastingnaheffingen (zowel ‘te betalen’ als ‘te ontvangen’).

Overgang naar andere rechtsvorm: totale ontzorging

Doordat Mariska inzicht had ‘hoe het ervoor stond’, kwamen ook de gesprekken los over haar ondernemingsvorm. “Ik wist wel welke kant het opging met mijn bedrijf qua omzet, maar wat kon ik hiermee? Edwin maakte een uitgebreid advies waarin we verschillende mogelijkheden naar voren kwamen. Uiteindelijk kozen we voor een B.V. en in januari 2021 regelde Edwin alles meteen voor me. Echt álles, ja. Denk aan het maken van de jaarcijfers en de aangifte inkomstenbelasting, maar ook fungeerde hij ook als contactpersoon met de notaris. Kortgezegd heeft hij mij in het hele proces ontzorgd: ik hoefde alleen nog maar een krabbel te zetten. Niet alleen superfijn, maar met mijn bomvolle agenda hield ik tijd over voor andere dingen”.

Waar voor je geld!

Waarom Mariska vindt dat potentiële klanten over moeten stappen naar Edwin Excelleert? Daar heeft ze meerdere redenen voor. “Kijk, boekhouders heb je overal. Maar het fijne aan Edwin is dat hij sociaal is, in ‘begrijpelijke taal’ spreekt en ook nog eens snel werkt. Mijn vorige boekhouder gaf bijvoorbeeld aan dat hij er over drie dagen naar zou kijken. En dat zei dan nog steeds niets over wanneer ik een antwoord kon verwachten.

Maar wat ik misschien wel het meest onderscheidend vind bij Edwin Excelleert, is de proactieve houding van Edwin. Hij wijst je op zaken waar je zelf niet aan denkt, zodat je geld bespaart. En dat geeft niet alleen een goed en vertrouwd gevoel: je krijgt ook echt waar voor je geld”.